Headerbild

Kategorier

Rapport från NC finalen 2009

2009-09-10 i Allmänt

I helgens sista NC tävlingar i Lit, tog Timrå hem flera segrar och bra placeringar i breddseriens 7 olika klasser, Kenta lämnar här en redogörelse för helgens dramatik.

NC Finalen i Lit gick i perfekt väder ca 12 grader och inget regn, helt olika banor lördag och söndag, dock väldigt lerigt och halt.
Stor dramatik om slut segern i flera klasser där till slut Timrå segrade i 5 av 7 klasser.

I MCA vann Timrås Patrik Andersson ohotad före en annan Timrå Åkare Fredrik Lithen 3 platsen tog Tobias Brodin Falun.

I MCB höll Sten-Örjan Thurell Hudik undan för den ständigt jagande Emil Skoglund, Emil har under nästan alla tävlingar under säsongen varit 1 eller 2 prick efter Sten-Örjan till och med haft samma antal prick, 3'e platsen knep Lasse Nyberg Nordanstigs MK.

I MCC Vann en av de största talangerna Norrlands cuppen har skådat Emil Ahrling MHF Husum, men tävlandes för Timrå i SM, Emil började med Trial så sent som i slutet av Juni i år och hade inte ens kört Trial när säsongen började, Makalöst !. Joel Olofsson Timrå tog andra platsen endast 1 poäng före Lennart Engström Vännäs.

80A Vann Alexander Westin Timrå, denna klassen har haft litet deltagande i år men förhoppningsvis kommer ett par 80B åkare till att köra 80A nästa år.

80B Vanns av en annan stor talang, Timrås Martin Bergenholm Timrå, Martin började tävla i år och gick efter 2 tävlingar upp i 80B där han har fajtats främst med Johan Åström från Husum, inte förens dom 2 sista tävlingarna lyckades Martin besegra Johan. Linus Nyberg Nordanstigs MK knep andra platsen före nämnde Johan Åström.

80C Vanns stort av en annan nybörjare från Timrå, William Olofsson före Albin Bovin och Jacob Jonsson, från nysatsande Njurunda MK som inte har haft några tävlande i Trial dom senste åren, kul att Njurunda är tillbaks i Trialsporten tycker vi alla.

Motionsklassen till sist vanns även den av Timrå TK, av Kent-Olov Olofsson före Lars "Laban" Larsson även han Timrå på 3'e platsen tog en veteran inom Trial sporten Kent Ivarsson Lit MHF.

På Lördagskvällen arrangerades en gemensam middag i Hölje skola för Trialåkarna där säsongen summerades.