Headerbild

Om Trial

Vad är Trial?
Trial är den billigaste och ofarligaste av alla motorcykelsporter!
Motorcykelsporten Trial går ut på att man, på en avgränsad sektion i terrängen kör en bana utan att sätta ned fötterna. Om så sker prickbelastas föraren för varje beröring (fotning). Och vid tävling vinner den som har minst antal prickar. Det är alltså ingen hastighetssport, ingen tidtagning sker och man kör en och en i sektionerna. Det här innebär att skaderisken är mycket låg. Dessutom lär man sig att ha kontroll över körningen, ett bra sätt att lära sig köra motorcykel på! En stor fördel med Trial är förutom att man får bra motion också kan träna tillsammans, oavsett vilken ålder eller nivå man befinner sig på. Därför passar Trial för hela familjen, tjejer och killar, unga och gamla.

Billig motorsport
När man pratar om motorsport reagerar de flesta och säger " - Nej, det har vi inte råd med". Trial kostar också pengar, men vilken sport idag gör inte det i form av olika utrustning. Man kan inhandla en begagnad Trialmotorcykel till överkomligt pris, slitaget är minimalt och driftskostnaderna låga. 

Motionsklasser
I Trial finns som inom andra sporter motionsklass. Den är indelad i tre valfria spår (A, B, C) där C är det lättaste spåret. Motionsklassen har stigit i popularitet de senaste åren, det är många som går över till Trial från andra motorcykelsporter och även landsvägsmotorcyklister som vill öva upp sin färdighet genom att köra motorcykel i terräng, vilket de har nytta av när de är ute på landsvägarna.

Klädsel
Hjälmen bör vara av typ Jetmodell och försedd med en kort skärm. Långärmad tröja och byxor av stretchmaterial är att föredra. Handskar av trialmodell, ryggskydd, knäskydd samt läderstövlar med grov sula. 

Börja med Trial!
Låter det här intressant? Du kanske vill börja att tävla eller motionera? Då kanske Trial är nått som passar dig. Om du vill prova på Trial så kontakta oss!

Licenser
Tag gärna kontakt med någon i styrelsen om ni har några frågor.